California | steden in California | bezienswaardigheden | California bezoeken | weer & beste reistijd | reisinformatie | links

Handige reisinformatie voor California

Goed voorbereid op vakantie gaan is belangrijk voor een geslaagde vakantie. Daarom hebben we praktische reisinformatie en tips voor California op één pagina verzameld. Mocht de informatie op deze pagina om de één of andere reden niet (helemaal) correct zijn volgens u, laat het dan weten via e-mail. We streven er uiteraard naar om de info op deze pagina altijd zo up-to-date mogelijk te houden. Soms is er sprake van lokale afwijkingen.

Een goede reisgids over California of Amerika kan je vaak nog goede aanvullende informatie bieden. Let wel op dat de info actueel is. Informatie kan redelijk snel achterhaald of inaccuraat zijn. Als je over bepaalde zaken zekerheid wilt hebben kun je het beste vooraf contact opnemen met je accommodatie ter plaatse of je lokale reisagent.

California bezienswaardigheden

In de Amerikaanse staat California valt veel te zien en te beleven.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de meest belangrijke en interessante hotspots van California op een rijtje gezet:
California bezienswaardigheden top 10

Alarmnummer

Het algemene alarmnummer in California (en elders in Amerika) is 911. Dit nummer is gratis en is zowel met mobiele als met vaste telefoons te bereiken. De operator die het gesprek beantwoordt spreekt Engels en vaak ook Spaans.

Documenten & immigratie

Om de Verenigde Staten te bezoeken heb je een geldig paspoort nodig. Daarnaast heb je een visum nodig of als je uit een land komt dat ontheffing van de visumplicht heeft dan moet je een elektronische toelating aanvragen. Deze elektronische toelating staat ook wel bekend als ESTA. Als houder van een Nederlands paspoort (of paspoort van een ander land uit de Europese Unie) mag je met een geldig paspoort plus een ESTA naar Amerika reizen. Je ESTA moet je tenminste drie dagen van tevoren geregeld hebben om er zeker van te zijn dat je de toelating op tijd ontvangt Dat kost 14 euro, ongeacht of je wel of geen toestemming krijgt om naar Amerika af te reizen. Heb je eenmaal een ESTA toelating gekregen dan is deze twee jaar geldig. Je mag binnen die twee jaar meerdere keren naar de Verenigde Staten reizen (multiple entry). Je ESTA vraag je aan via deze site. Er zijn ook Nederlandse bedrijven/sites die een ESTA voor je kunnen regelen. Het voordeel van je ESTA regelen via een Nederlandse bemiddelaar is dat je je aanvraag kunt betalen met iDeal. Je hebt daar dus geen creditcard voor nodig. Wel betaal je bij deze bemiddelaars een kleine toeslag voor hun service.

Als je via een overstap in de Verenigde Staten naar Florida reist, dan moet je op de eerste luchthaven in de VS door de immigratie heen. Houd daar rekening mee als je je vlucht boekt. Je zou niet de eerste reiziger zijn die een te krappe overstaptijd heeft. Als je al eerder op een ESTA (hoeft niet dezelfde ESTA te zijn) en op hetzelfde paspoort als de vorige keer reist, dan hoef je het witte douaneformulier niet in te vullen. Je moet bij de immigratie de juiste rij kiezen: die voor bezoekers die al eerder op een ESTA binnengekomen zijn.

Meer 'voor beginners' sites

We hebben naast 'California voor beginners' nog andere 'voor beginners'-sites gemaakt over bestemmingen in California:
Los Angeles voor beginners
San Francisco voor beginners

Meer info over California

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over California:
California weer & klimaat
bijzondere plaatsen in California
winterzon in California

© teksten & foto's Silver Media - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy